Waarom internationaal fleet management niet langer een optie is.

In de snel globaliserende wereld van vandaag is het vermogen om fleet management internationaal op te schalen niet langer een luxe, maar een noodzaak voor bedrijven om te gedijen en te overleven.

Internationaal wagenparkbeheer speelt in deze context een cruciale rol. Wagenparken zijn een aanzienlijke uitgave, maar ook een belangrijke factor in de tevredenheid en productiviteit van werknemers.

Bekijk de volledige whitepaper:

U kunt de whitepaper direct bekijken.

Fleet management internationaal opzetten is niet langer een optie

Er zijn vier fases voor een holistische aanpak van internationale fleet management: inkoop, beleid, proces en prestaties.

Vanaf 2010 ontwikkelde de fleetcompetence Group de ‘4P-benadering’. Sindsdien is het een industriestandaard geworden die een robuust kader biedt voor het verbeteren van internationale fleet management en het doorvoeren van schaalvergroting.

De ‘4P-benadering’ is een allesomvattende methodologie voor fleet audits en opportuniteitsanalyses, gebaseerd op een holistische kijk op de verschillende aspecten van fleet management.

Logo-Molthoff-Fleetmanagement

De uitdaging

Globalisering en technologische vooruitgang blijven de reikwijdte van mobiliteit binnen bedrijven uitbreiden, waardoor wagenpark- en mobiliteitsprocessen steeds complexer worden. Steeds meer bedrijven ontdekken het aanzienlijke potentieel van een consistente internationale strategie voor wagenparkbeheer en centralisatie. Middelen zoals tijd en geld zijn tegenwoordig echter schaars.

De oplossing

fleetcompetence Group kan een kosteneffectieve en duurzame zakelijke mobiliteitsoplossing ontwerpen, zowel lokaal als internationaal. Dit omvat de ontwikkeling van een internationale strategie, de harmonisatie en consolidatie van leveranciers door middel van een efficiënt aanbestedingsproces, ondersteuning bij de onderhandelingen over internationale raamovereenkomsten en de implementatie van de geselecteerde leveranciers per markt.

fleetcompetence Group

Hoe wij u kunnen helpen

International Fleet Management

Onze aanpak

Bewezen projectmanagementconcept + professionele expertise + innovatieve tools = uw fleet sturen naar snel succes

Onze lokale fleet experts zijn de sleutel tot ons succes bij het creëren van markttransparantie en het garanderen van een succesvolle implementatie. Ons wereldwijde rapportagedashboard Fleet Monitor controleert verbeteringen en bewaart de voortgang in de loop van de tijd door gerichte stappen naar verdere optimalisatie voor te stellen.

Uw voordelen

De kosten van uw wagenpark zullen met 10 tot 20% dalen, afhankelijk van de initiële oplossing. We zijn niet zomaar specialisten, we zijn mobiliteitsexperts

Scroll naar boven