Elektrificatie van uw Wagenpark

In een tijdperk waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is de elektrificatie van wagenparken een essentiële stap naar een groenere toekomst. De Nederlandse overheid heeft de afgelopen jaren stimuleringsmaatregelen ingevoerd om de adoptie van elektrische voertuigen te bevorderen, waaronder fiscale prikkels en rapportageverplichtingen voor bedrijven met een omvangrijk personeelsbestand. Deze maatregelen hebben geleid tot een aanzienlijke groei van elektrische wagenparken in het hele land.

Elektrisch Wagenpark

Ontwikkelingen Elektrificatie Wagenpark

Eén van de meest opvallende ontwikkelingen in de elektrische voertuigindustrie is de voortdurende verbetering van de actieradius. Moderne elektrische auto’s bieden nu een aanzienlijk grotere rijafstand, waardoor ze een levensvatbaar alternatief worden voor traditionele brandstofvoertuigen, zelfs voor langeafstandsreizen. Echter, de uitdagingen met betrekking tot de laadinfrastructuur en de overbelasting van het stroomnet blijven bestaan, waardoor verdere investeringen in deze gebieden noodzakelijk zijn om de groei van elektrische wagenparken te ondersteunen.

De rol van een Leasemaatschappij

Leasemaatschappijen spelen een cruciale rol in het faciliteren van de overgang naar elektrische wagenparken. Naast het verstrekken van financieringsopties, helpen ze bij het inschatten van restwaarden en het voorspellen van reparatie- en onderhoudskosten. Naast informatie van de leasemaatschappij kan een externe adviseur zorgen voor alle benodigde informatie. 

Willen jullie ook Elektrificeren?

1

Neem contact op of stel direct je vragen.

Neem contact met ons op en deel direct alle vragen.

2

Kennismaking

We maken kennis om alle wensen en behoeften af te stemmen

3

Analyse

We analyseren alle beschikbare data integraal en nauwkeurig.

4

Reduceer
CO2-Uitstoot

Bij de oplevering komen we met concrete plannen waarmee je direct reduceert.

25+ jaar ervaring en
6 gespecialiseerde consultants

Jeroen Molthoff - Ons Team
Jeroen Molthoff

Directeur / Consultant

Chris Schoute
Chris Schoute

Managing Consultant

Margrit van den Brink - Ons Team
Margrit van den Brink

Consultant

Monique Bakker - Ons Team
Monique Bakker

Manager Services

Mika Molthoff Ons Team
Mika Molthoff

Services medewerker

Monique Peggeman
Monique Peggeman

Services Medewerker

Veelgestelde
vragen

Nog meer vragen? Graag! Neem direct contact met ons op.

Het overstappen naar een elektrisch wagenpark biedt diverse voordelen, het draagt bijvoorbeeld bij aan een verminderde CO2-uitstoot en verbetert het de duurzaamheidsprofiel van uw bedrijf.

Een soepele overgang naar een elektrisch wagenpark vereist een goede planning, investering in laadinfrastructuur, training van medewerkers en mogelijk herziening van mobiliteitsbeleid. Het is essentieel om samen te werken met ervaren partners, zoals leasemaatschappijen en leveranciers van elektrische voertuigen, om de overgang efficiënt en effectief te laten verlopen.

Het beheer van een elektrisch wagenpark brengt verschillende uitdagingen met zich mee, zoals het plannen van laadinfrastructuur, het beheren van de actieradius en het oplossen van eventuele technische problemen. Het is belangrijk om een goed onderhoudsplan op te stellen, gebruik te maken van slimme laadoplossingen en te investeren in fleetmanagementsoftware die specifiek is afgestemd op elektrische voertuigen. Door proactief deze uitdagingen aan te pakken, kunt u de operationele efficiëntie van uw wagenpark maximaliseren.

Leer meer
over elektrische wagenparken

Scroll naar boven